Sos tatarski z kaparami

20 sierpnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

składniki:

 

– łyżka sosu sojowego
– łyżeczka octu ryżowego
– kilka kaparów

oraz:

6 łyżek majonezu, łyżeczka musztardy, 100 ml śmietany 18%, 2 sztuki ogórka konserwowego, garść marynowanych pieczarki, 1 mała cebula, szczypiorek, pietruszka, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:


W miseczce mieszamy majonez, śmietanę i musztardę. Ogórek konserwowy, cebulę i pieczarki marynowane kroimy na drobną kostkę. Szczypiorek i pietruszkę siekamy. Kapary płuczemy. Wszystkie warzywa dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym, octem ryżowym oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.

 

na podstawie: www.taotao.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...