Sos musztardowy na ostro

20 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 szklanki maślanki

2 łyżki musztardy

2 łyżki keczupu

5 łyżek posiekanego szczypiorku

sól

pieprz

ostra papryka w proszku

1/2 łyżeczki octu winnego

Przygotowanie

Musztardę rozcieramy w miseczce z keczupem i posiekanym szczypiorkiem. Stopniowo dodajemy maślankę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i octem. Wstawić do lodówki na pół godziny. Doskonały do mięs.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...