Makaron z sosem mięsno-warzywnym

1 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

składniki:

50 dag mięsa mielonego (najlepiej wieprzowego bo się nie skleja)
1 paczka (450g) mrożonki „włoszczyzna paski”
1 mały słoik koncentratu pomidorowego
1 cebula
zioła prowansalskie
sól
pieprz
olej

Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju. Dodać mięso i smażyc wszystko przez 5 minut często mieszając.
Do mięsa dodać tyle wody żeby je przykryła. Dodać warzywa i gotować aż warzywa będą miękkie.
Dodać przecier pomidorowy, zioła prowansalskie i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą. Można posypać dowolną zieleniną.

file1267448329



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...