Sos karmelowy

22 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 łyżki cukru

2 łyżki masła

2 łyżki wody

Przygotowanie:

W garnku rozpuścić masło z wodą i cukrem.Nie mieszać tylko potrząsać garnkiem co jakiś czas , aby sos się nie zważył. Gdy z cukru zrobi się karmel tzn. że sos jest gotowy. Doskonały do owoców i naleśników.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...