Sos czosnkowo-karczochowy

Avatar photo
28 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Doskonały sos do maczanek, a także jako polewa do mięs i ryb oraz krem do krakersów lub chipsów.

Składniki: 2 ząbki czosnku, 100 g karczochów, 1/2 kubeczka kwaśnej śmietany, 4 łyżki posiekanych ziół i zieleniny, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, szczypta mielonych goździków.

Przygotowanie: czosnek obrać, karczochy wymyć, odsączyć i razem zmiksować. Puree wymieszać ze śmietaną, dodać do tego zioła i zieleninę, doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz przyprawami.

file1285665300



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...