Sos curry po indyjsku – oryginalny przepis

31 stycznia 2012, dodał: Redakcja

składniki:

5 łyżek oleju

2 łyżki nasion gorczycy

kozieradka – 1 łyżka

– papryczki chili 2 szt.

– liście curry lub dwie łyżki curry

– imbiru kłącze 1 sztuka

– 6 pomidorów lub dwie puszki pomidorów

– mleko kokosowe puszka

– 3 cebule

– chili w proszuki łyżeczka

– kurkuma łyżeczka

Na patelni rozgrzać olej, dodać nasiona gorczycy, kozieradkę, chwilkę smażyć, dodać chili bez pestek, cebulę, przyprawy, imbir obrany i starty na tarce, pomidory posiekane lub z puszki, na końcu puszkę mleka kokosowego,  całość mieszając gotować około 10 minut. Podawać z mięsem, ryżem lub rybą.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
STOP