Sos Bazyliowo – Pietruszkowy

17 sierpnia 2010,
dodał: Micherdzińska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 ząbki czosnku

2 łyżki majonezu

2 łyżki śmietany 18%

pół pęczka zielonej natki pietruszki

garść zielonych liści bazylii

sól, kolorowy pieprz, szczypta cukru

Przygotowanie:

majonez, śmietanę, posiekany czosnek, natkę i bazylię wrzucić do małej miseczki, dokładnie wymieszać, dodać szczyptę soli, cukru i  zmielonego kolorowego pieprzu, wymieszać. włożyć na chwilę do lodówki by się przegryzło. Podawać do mięs z grilla i wędlin. pycha!

file1282041714



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...