Sos azjatycki

15 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 żółtka

3 łyżki octu winnego

łyżka wody

łyżeczka mąki ziemniaczanej

pół łyżeczki chrzanu z musztardą,

łyżka cukru

sól

Przygotowanie:

Wszystkie składniki starannie utrzeć, przelać do garnka, powoli podgrzewać na małym ogniu, aż masa stanie się galaretowata. Wtedy zestawić  z ognia i stale mieszając, ostudzić.Doskonały do surówek z blanszowanych warzyw.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...