Sos azjatycki

15 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 żółtka

3 łyżki octu winnego

łyżka wody

łyżeczka mąki ziemniaczanej

pół łyżeczki chrzanu z musztardą,

łyżka cukru

sól

Przygotowanie:

Wszystkie składniki starannie utrzeć, przelać do garnka, powoli podgrzewać na małym ogniu, aż masa stanie się galaretowata. Wtedy zestawić  z ognia i stale mieszając, ostudzić.Doskonały do surówek z blanszowanych warzyw.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...