Sos azjatycki

15 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 żółtka

3 łyżki octu winnego

łyżka wody

łyżeczka mąki ziemniaczanej

pół łyżeczki chrzanu z musztardą,

łyżka cukru

sól

Przygotowanie:

Wszystkie składniki starannie utrzeć, przelać do garnka, powoli podgrzewać na małym ogniu, aż masa stanie się galaretowata. Wtedy zestawić  z ognia i stale mieszając, ostudzić.Doskonały do surówek z blanszowanych warzyw.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.