Sos warzywny

15 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 cebula

1 pietruszka

2 marchewki

kawałek selera

1 kg. pomidorów

1/2 szklanki oliwy

1/2 szklanki czerwonego wina

ziele angielskie

cynamon

sól

pieprz

cukier

Przygotowanie:

Cebulę siekam i szklę na oliwie. Obrane warzywa ucieram na tarce i dodaję do cebuli. Podlewam niewielką ilością zimnej wody i duszę do miękkości. Pomidory kroję w ósemki i wraz z przyprawami dodaję do jarzyn.Gotuję ,aż będą miękkie.Następnie przecieram przez sitko i wlewam wino wymieszane z musztardą. Gotuję, aż sos zgęstnieje. Doskonały do ryb i mięs z grilla.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz