Sos agrestowy

15 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30 dag. agrestu

2 łyżki masła

szklanka wody

2 łyżki mąki

2/3 szklanki śmietany

1/2 szklanki cukru

2 żółtka

Przygotowanie:

Agrest zalewam wodą i gotuje.Studzę i przecieram przez sito.Gotuję na małym ogniu ok. 10 minut ciągle mieszając.Pod koniec wlewam śmietanę. Żółtka ucieram z cukrem i łączę z przestudzonym sosem. Doskonały do deserów owocowych i naleśników.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.