Sos agrestowy

15 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30 dag. agrestu

2 łyżki masła

szklanka wody

2 łyżki mąki

2/3 szklanki śmietany

1/2 szklanki cukru

2 żółtka

Przygotowanie:

Agrest zalewam wodą i gotuje.Studzę i przecieram przez sito.Gotuję na małym ogniu ok. 10 minut ciągle mieszając.Pod koniec wlewam śmietanę. Żółtka ucieram z cukrem i łączę z przestudzonym sosem. Doskonały do deserów owocowych i naleśników.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...