Sos agrestowy

15 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30 dag. agrestu

2 łyżki masła

szklanka wody

2 łyżki mąki

2/3 szklanki śmietany

1/2 szklanki cukru

2 żółtka

Przygotowanie:

Agrest zalewam wodą i gotuje.Studzę i przecieram przez sito.Gotuję na małym ogniu ok. 10 minut ciągle mieszając.Pod koniec wlewam śmietanę. Żółtka ucieram z cukrem i łączę z przestudzonym sosem. Doskonały do deserów owocowych i naleśników.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺