Soczysta karkówka z warzywami

1 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1,2 kg karkówki wieprzowej
  • 10 ziemniaków
  • pęczek włoszczyzny
  • szklanka rosołu instant warzywnego
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • sól, pieprz, vegeta, tymianek, natka pietruszki, rozmaryn

Mięso umyć i dokładnie osuszyć, następnie ostrym nożem ponacinać tak aby powstał szeroki płat, natrzeć solą, pieprzem, mieszanką suszonych ziół oraz przyprawą uniwersalną.
Ziemniaki pokroić na połówki, keczup wymieszać z musztardą, mieszankę rozsmarować na mięsie, zwinąć w roladę, ewentualnie związać.
Włoszczyznę oczyścić, por pokroić w krążki, pozostałe warzywa na kawałki, roladę piec 1,5 godziny w temp. 200 stopni C Natkę pietruszki opłukać, posiekać, po 40 minutach pieczenia mięsa podlać całość rosołem, roladę wyjąć na półmisek oraz pokroić w plastry, dodać warzywa, posypać ziołami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...