Soczysta karkówka z warzywami

1 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1,2 kg karkówki wieprzowej
  • 10 ziemniaków
  • pęczek włoszczyzny
  • szklanka rosołu instant warzywnego
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • sól, pieprz, vegeta, tymianek, natka pietruszki, rozmaryn

Mięso umyć i dokładnie osuszyć, następnie ostrym nożem ponacinać tak aby powstał szeroki płat, natrzeć solą, pieprzem, mieszanką suszonych ziół oraz przyprawą uniwersalną.
Ziemniaki pokroić na połówki, keczup wymieszać z musztardą, mieszankę rozsmarować na mięsie, zwinąć w roladę, ewentualnie związać.
Włoszczyznę oczyścić, por pokroić w krążki, pozostałe warzywa na kawałki, roladę piec 1,5 godziny w temp. 200 stopni C Natkę pietruszki opłukać, posiekać, po 40 minutach pieczenia mięsa podlać całość rosołem, roladę wyjąć na półmisek oraz pokroić w plastry, dodać warzywa, posypać ziołami.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....