Smaczny dżem z cukinii

5 grudnia 2014, dodał: Karolina
Artykuł zewnętrzny

  Składniki:

5 kg cukinii (obranej i wydrążonej)honeydew1

1 kg cukru

4 galaretki cytrynowe

sok oraz skórka z 2 cytryn

Przygotowanie:

Startą cukinię gotuj do miękkości na małym ogniu przez 2 godziny. Pod koniec gotowania dodaj pozostałe składniki i gotuj jeszcze pół godziny. Gorącą masę włóż do słoików, dokładnie zakręć, po czym postaw słoiki na zakrętkach. Dżem trzymany w lodówce ma postać galaretki, zaś w temperaturze pokojowej konsystencja jest rzadka.

Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...