Ślimaczki z bolognese

14 marca 2016, dodał: Redakcja

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Składniki:
makaron lasagne – płaty – 12 sztuk
mięso mielone – 500 gramów
pomidory pelatti z puszki – 1 opakowanie
Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr – 1 opakowanie
mozzarella – 1 sztuka
świeża bazylia – 1 pęczek
śmietana – 100 mililitrów
pomidory malinowe – 10 sztuk
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny – 20 mililitrów

1slim

Sposób przygotowania:
1. Płaty lasagne ugotuj do miękkości w wodzie, wyjmij i ułóż jeden obok drugiego, tak aby makaron delikatnie nachodził na siebie.
2. W garnku na rozgrzanej Ramie podsmaż mielone mięso, dodaj do niego pomidory z puszki, oraz Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr, by sos nabrał doskonałego smaku i aromatu. Całość gotuj 5 minut, aż sos zgęstnieje.
3. Gotowy sos nałóż na makaron, posyp serem i zroluj. Zrolowaną lasagne pokrój nożem na mniejsze plastry i ułóż na pergaminie.
4. Lasagne piecz w nagrzanym do 190°C piekarniku około 5-7 minut. Gotowe ślimaczki udekoruj łyżką śmietany, pomidorkiem i bazylią.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tanie dodatki
Ja lubię niedrogie dodatki, bo nie przywiązuję się do biżuterii na co dzień wybieram...
Filmy
To ja ostatnio na chyba netflix oglądałam "Rytuał". Całkiem przyjemny. Teraz na dziś planujemy...
Seriale
Mnie mega wciągneła "Chyłka". Zazwyczaj nie oglądam polskich seriali ale ten jest świetny,...