Ślimaczki z bolognese
Składniki:
makaron lasagne – płaty – 12 sztuk
mięso mielone – 500 gramów
pomidory pelatti z puszki – 1 opakowanie
Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr – 1 opakowanie
mozzarella – 1 sztuka
świeża bazylia – 1 pęczek
śmietana – 100 mililitrów
pomidory malinowe – 10 sztuk
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny – 20 mililitrów
Sposób przygotowania:
1. Płaty lasagne ugotuj do miękkości w wodzie, wyjmij i ułóż jeden obok drugiego, tak aby makaron delikatnie nachodził na siebie.
2. W garnku na rozgrzanej Ramie podsmaż mielone mięso, dodaj do niego pomidory z puszki, oraz Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr, by sos nabrał doskonałego smaku i aromatu. Całość gotuj 5 minut, aż sos zgęstnieje.
3. Gotowy sos nałóż na makaron, posyp serem i zroluj. Zrolowaną lasagne pokrój nożem na mniejsze plastry i ułóż na pergaminie.
4. Lasagne piecz w nagrzanym do 190°C piekarniku około 5-7 minut. Gotowe ślimaczki udekoruj łyżką śmietany, pomidorkiem i bazylią.