URODA I ZDROWIE

Śledzie w oleju z grzybkami

21 stycznia 2015, dodał: Izabela77

file1387389971

Składniki:

– 600 g śledzi a la matias

– 100 g suszonych grzybów

– 2 duże cebule

– olej
Przygotowanie:

Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około dwie godziny. Gotujemy do miękkości w wodzie której się moczyły. Śledzie wkładamy do miski i zalewamy wodą na około trzy godziny wymieniając wodę trzy krotnie. Ostudzone grzyby kroimy w drobną kostkę. Cebulę również kroimy w drobną kostkę a śledzie w kawałki około 2 cm. W słoikach układamy naprzemiennie cebulę, grzyby, śledź i znowu cebulę, grzyby i śledź aż do zapełnienia słoików tak aby na górze były grzyby. Napełnione słoiki zalewamy olejem i zakręcamy. Odkładamy do lodówki. Śledzie można przygotować na trzy dni przed wigilią ale przygotowane wcześniej będą delikatniejsze.

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Obiadki
U mnie ostatnio króluje kasza, głównie pęczak i gryczane, więc też zdrowo:)
moda xxl
Fajne są wzorzyste ubrania XXL, oczywiście nie w duże wzory bo one pogrubiają...
Trądzik po okresie dojrzewania
Trądzik dorosłych jest gorszy do wyleczenia niż młodzieńczy. Poza tym gorzej jest z możliwością...
Czego tak naprawdę chcą faceci?
Chcą żeby być na każde ich zawołanie ale nie zawracać im głowy naszymi problemami...