URODA I ZDROWIE

Śledzie w oleju z grzybkami

21 stycznia 2015, dodał: Izabela77

file1387389971

Składniki:

– 600 g śledzi a la matias

– 100 g suszonych grzybów

– 2 duże cebule

– olej
Przygotowanie:

Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około dwie godziny. Gotujemy do miękkości w wodzie której się moczyły. Śledzie wkładamy do miski i zalewamy wodą na około trzy godziny wymieniając wodę trzy krotnie. Ostudzone grzyby kroimy w drobną kostkę. Cebulę również kroimy w drobną kostkę a śledzie w kawałki około 2 cm. W słoikach układamy naprzemiennie cebulę, grzyby, śledź i znowu cebulę, grzyby i śledź aż do zapełnienia słoików tak aby na górze były grzyby. Napełnione słoiki zalewamy olejem i zakręcamy. Odkładamy do lodówki. Śledzie można przygotować na trzy dni przed wigilią ale przygotowane wcześniej będą delikatniejsze.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

idealna skóra twarzy
Moim zdaniem zakup urządzenia do domowej pielęgnacji jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Sama zakupiłam https://permanent24.pl/pl/c/Dr-Pen/58...
Jak odchudzac się rozsądnie ?
Aby rozsądnie się odchudzać należy się zdrowo odżywiać i regularnie uprawiać aktywność fizyczną. Nie...
Sposób na to, jak schudnąć w 1,5 mi…
Diety ogólnodostępne nie będą koniecznie dobre. Najlepiej mieć zbilansowaną dietę, która jest ułożona...
Ekspresowa dieta
Niestety jak się długo tyło, tak się długo chudnie, nic nie zmienia...