Śledź królewski

17 września 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Przyprawa do śledzi z czerwonym pieprzem – Śledź Królewski KAMIS

Śledzie płaty 1/2 kg

Cebula 1 -2 szt

Woda 1,5 szkl

Ocet 10 %  1/2  szkl

Cukier 2 łyżki

Śledzie wymoczyć w wodzie około 2 godzin. Pokroić na kawałki i ułożyć w naczyniu. Następnie przykryć pokrojoną w plasterki cebulą. Ocet i wodę wlać do garnka, dodać przyprawę i razem zagotować. Zalać śledzie wystudzoną zalewą. Odstawić w chłodne miejsce na 2 – 3 dni.

file1316268827



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...