Śledź królewski

17 września 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Przyprawa do śledzi z czerwonym pieprzem – Śledź Królewski KAMIS

Śledzie płaty 1/2 kg

Cebula 1 -2 szt

Woda 1,5 szkl

Ocet 10 %  1/2  szkl

Cukier 2 łyżki

Śledzie wymoczyć w wodzie około 2 godzin. Pokroić na kawałki i ułożyć w naczyniu. Następnie przykryć pokrojoną w plasterki cebulą. Ocet i wodę wlać do garnka, dodać przyprawę i razem zagotować. Zalać śledzie wystudzoną zalewą. Odstawić w chłodne miejsce na 2 – 3 dni.

file1316268827



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...