Skrzydełka nieco pomarańczowe

11 stycznia 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

8 skrzydełek z kurczaka

4 łyżki oliwy z oliwek do smażenia

Marynata:

6 łyżek soku z kwaśnej pomarańczy

2 łyżki oliwy z oliwek

1/8 łyżeczki mielonego imbiru

1/8 łyżeczki suszonych pomidorów w proszku

1/8 łyżeczki zmielonej suszonej skórki cytrynowej

1 łyżeczka żółtej mieszanki przypraw curry

¼ łyżeczki mielonego chilli

¼ łyżeczki wegety

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

1/8 łyżeczki suszonego rozmarynu

1/8 łyżeczki granulowanego czosnku

Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć końcówki. Składniki marynaty wymieszać ze sobą, następnie zalać marynatą skrzydełka i odstawić do lodówki na 2 godziny. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć skrzydełka na wolnym ogniu po 20 minut z każdej strony (bez przykrycia).

Smacznego!

file1263233491



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz