Skrzydełka na ostro po diabelsku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Skrzydełka na ostro po diabelsku

13 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

800 gram kurzych skrzydełek
kostka rosołowa
łyżka płynnego miodu
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
2 papryczki chilli

skrzydełka umyć, odciąć końcówki. W garnku zagotować wodę, dodać kostkę rosołową, wrzucić skrzydełka. Gotować na średnim ogniu przez 5 minut, zebrać szumowiny, odcedzić. Z miodu, sosu sojowego oraz oleju przygotować marynatę, dodać czosnek i posiekane papryczki chilli. Marynatą zalać skrzydełka, odstawić na 3 godziny. Zamarynowane skrzydełka ułożyć na blasze. Piec przez 15 minut w temp. 200 stopni C, podczas pieczenia polewać marynatą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...