Skrzydełka marynowane na Grilla

10 czerwca 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Przyprawa na grilla pikantna  Winiary
  • Skrzydełka 10 szt
  • Cebula 1 szt
  • Pomidor 1 szt

Skrzydełka umyć, odciąć końcówki (przydadzą się np. do rosołu), dobrze odsączyć z wody.

Do załączonego woreczka wsypać przyprawę, dodać około 10 łyżek oleju roślinnego, roślinnego połączyć delikatnie ugniatając woreczek. Do woreczka włożyć skrzydełka i zamknąć załączoną zapinką.

Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzić przyprawę na mięsie. Marynować w woreczku minimum 30 minut, ale można i dłużej. Ja marynowałam przez noc.

Po wyjęciu z woreczka skrzydełka ułożyć w naczyniu do pieczenia lub na grilla.

Bardzo smaczne, pikantne skrzydełka. Ja jeszcze przed pieczeniem posypałam cebulką pokrojoną w kostkę i ułożyłam na wierzchu plasterki pomidora.

Przyprawa ta jest do karkówki ale skrzydełka wyszły super.

file1307696510



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz