Sernik na zimno z truskawkami

19 listopada 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

1 kg  serka  twarogowego o smaku waniliowym

1 szklanka cukru pudru

50 g żelatyny

2 galaretki truskawkowe

1 puszkę truskawek

1 opakowanie herbatników

  • przepis

Galaretkę przyrządzamy według przepisu na opakowaniu , odstawiamy do wystudzenia .
Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki chłodnej przegotowanej wody, odstawiamy na około 20 minut .Następnie żelatynę przekładamy do garnka, dodajemy 2 szklanki gorącej wody, mieszamy i studzimy .
Serek o smaku waniliowym wkładamy do naczynia, dodajemy cukier puder i miksujemy. Następnie dodajemy żelatynę i mieszamy. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami a na to kładziemy masę serową . Sernik wkładamy do lodówki na około pół godziny, aż masa serowa zgęstnieje .
Na wierzchu układamy truskawki i zalewamy gęstniejącą galaretką .

file1353313494



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz