Sernik mojej mamy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sernik mojej mamy

9 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

SKŁADNIKI: 1 kg twarogu, 1 i 1/2 szkl. cukru, 3/4 kost. masła, 10 jajek, 200 ml śmietanki kremówki, rodzynki, kandyzowana skórka pomarańczowa, op. cukru waniliowego, 1 paczka budyniu waniliowego lub śmietankowego, łyżeczka proszku do pieczenia, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki mąki.

Masło utrzeć z żółtkami, cukrami i proszkiem budyniowym. Powoli dodawać śmietankę, twaróg oraz sok z cytryny. Dodać ubite białka. Na sam koniec dodać do masy skórkę kandyzowaną oraz rodzynki wymieszane w mące. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć do natłuszczonej blaszki o wym. 26x35cm. Piec ok. godz w temp. 160st. Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim ciasto na 10 min.

Sernik jest delikatny, miękki, naprawdę rewelacyjny!!

file1316101009

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...