Schab w piwnym sosie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Schab w piwnym sosie

25 sierpnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

– 1,5 kg schabu
– 2 łyżki oleju
– łyżka masła
– 300 ml ciemnego piwa
– 100 ml miodu płynnego
– 12 ziemniaków
– 4 łyżki cukru brązowego
– łyżka tymianku
– sól

Schab umyj, osusz, natrzyj solą, odstaw na co najmniej pół godziny. Na patelni rozgrzej olej i masło, obsmaż mięso ze wszystkich stron. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego, wstaw do piekarnika na godzinę – 180 stopni. Przygotuj sos piwny: do rondla wlej piwo, dodaj miód, cukier, podgrzewaj 30 minut, żeby zredukować ilość płynu, odstaw do wystudzenia. Ostrożnie wysuń naczynie z mięsem i posmaruj glazurą. Piecz przez  godzinę, smarując glazurą co 10 minut. Przed podaniem pokrój w plastry. Ziemniaki obierz, ugotuj na półtwardo, ułóż na blasze do pieczenia, posyp tymiankiem, skrop sosem, którą smarujesz mięso, blachę z ziemniakami wsuń nad blachę ze schabem na pół godziny przed końcem pieczenia mięsa.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Schab w piwnym sosie

  1. avatar Kacha pisze:

    ooo, pyszności, wart zaryzykowania

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czyżby remont?
Uwielbiam remonty,prawdziwą demolkę w domu,by móc później sobie posprzątać i delektować się pięknem wnętrza.
Dom spokojnej starości
Na starość to tylko dom spokojniej starości, przynajmniej będę miała towarzystwo, odpowiednią opiekę medyczną....
Zmarszczki i bruzdy
Zmarszczki i bruzdy to efekt starzenia się skóry. Możemy podzielić je na dwa rodzaje:...