Sos do ryb i śledzi

24 sierpnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki

1/3 szkl oleju
1/3 szkl octu
1/3 szkl wody
3 łyżki miodu
1 łyżeczka cukru
½ łyżeczki soli
2 duże cebule

Dodatki:
Ogórek korniszon
Pieczarki marynowane

Cebulę pokroić w grubą kostkę, zeszklić na 3 łyżkach  oleju. Dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę razem podsmażyć i wlać wymieszane razem wodę z octem, olejem, miodem , cukrem i solą i lekko podgrzane aby się wszystko rozpuściło. Wszystko razem zagotować i pozostawić do wystudzenia. Do sosu można dodać ogórka lub pieczarki, oczywiście wedle własnego uznania. Sosem można zalać śledzie i wstawić na 12 godzin do lodówki. Można także takim sosem polać rybę smażoną, lub gotowaną. Polecam pycha, oczywiście jak ktoś lubi na słodko.

file1282684904



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz