Schab nadziewany grzybami

14 września 2012, dodał: kantyczka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

70 dag schabu
25 dag pieczarek
2 cebule
1 kajzerka
łyżka tymianku
1 jajko
4 łyżki zmielonych grzybów suszonych
oliwa
czarny pieprz
sól

Przygotowanie:

Schab rozciąć tak, aby powstał płat mięsa o grubości ok. 1 cm. Podsmażyć pocięte pieczarki, cebulę i grzyby suszone na maśle. Dodać rozdrobnioną w malakserze kajzerkę i tymianek. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Masę rozłożyć równomiernie na płacie mięsa, zwinąć go, związać i podsmażyć na patelni przez ok. 10 min.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. godziny. Podawać na ciepło w postaci plastrów.

fot.red