Schab nadziewany grzybami

14 września 2012, dodał: kantyczka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

70 dag schabu
25 dag pieczarek
2 cebule
1 kajzerka
łyżka tymianku
1 jajko
4 łyżki zmielonych grzybów suszonych
oliwa
czarny pieprz
sól

Przygotowanie:

Schab rozciąć tak, aby powstał płat mięsa o grubości ok. 1 cm. Podsmażyć pocięte pieczarki, cebulę i grzyby suszone na maśle. Dodać rozdrobnioną w malakserze kajzerkę i tymianek. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Masę rozłożyć równomiernie na płacie mięsa, zwinąć go, związać i podsmażyć na patelni przez ok. 10 min.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. godziny. Podawać na ciepło w postaci plastrów.

fot.red



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...