Schab duszony w sosie grzybowym

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Schab duszony w sosie grzybowym

Czas : 45 minut

Składniki :

2 kotlety schabowe bez kości
Sos sojowy
Pieprz mielony
2 łyżki oleju
1 łyżka masła
2 cebule
6 kapeluszy grzybów suszonych
2 ziela angielskie
1 liść laurowy
¼ szklanki słodkiej śmietanki
1 kromka chleba razowego

Namoczyć w ½ szklanki wody grzyby .Schab natrzeć sosem sojowym i pieprzem . Obsmażyć na rumiano na oliwie .Przełożyć do rondelka .Dodać pokrojoną w pół plasterki cebulę , grzyby z wodą w której się moczyły , ziele angielskie, liść laurowy . Dolać szklankę wody i dusić 30 minut. Wyjąć schab i grzyby na talerzyk . Do sosu dodać chleb i dusić 5 minut . Sos przetrzeć przez sito . Włożyć do niego pokrojone grzyby i schab .Wlać śmietankę .Doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...