Sandwicze z jajkiem z kiełkami i świeżymi ziołami w stylu angielskim

8 czerwca 2017, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pomysł z kuchni angielskiej (mój stały posiłek na lotnisku) tzw. Egg Salad Club Sandwiches…

Czas : 20 minut

 file1271336150

Składniki :

2 jajka
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka jogurtu
Sól
Pieprz mielony
2 łyżki kiełków (ja używam mieszanki różnych)
2 łyżki koperku
3 łyżeczki masła
3 kromki chleba tostowego pszennego lub 3 ziarna

Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać. Rozgnieść widelcem tak by były kawałki jajka a nie pasta. Wymieszać z jogurtem i majonezem. Doprawić solą i pieprzem.
Z chleba tostowego okroić skórki. Posmarować każdą kromkę masłem.

Układać piętrowa kanapkę:

-posmarowany masłem chleb
-1/2 masy jajecznej
-1 łyżka kopru
-1 łyżka kiełków
-kromka posmarowanego masłem chleba
-1/2 masy jajecznej
-1 łyżka koperku
-1 łyżka kiełków
-posmarowana masłem kromka chleba położona masłem do spodu

Ostrym nożem przekroić kanapkę po przekątnej tak by utworzyć 2 trójkątne sandwicze.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz