150 g tuńczyka w oliwie
10 g kiełków mix
10 g sałaty radiccho
10 g sałaty frisée
100 g pieczywa
200 g piersi z kurczaka
1 op. pikantnej przyprawy do kurczaka Prymat
4 łyżki oliwy z oliwek
Do smaku: chrzan wasabi, imbir Prymat, sól, pieprz czarny grubomielony Prymat, sok z cytryny
przyrządzanie:
Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka zamarynować w pikantnej przyprawie do kurczaka połączonej z oliwą z oliwek i odstawić na 1-2 godziny. Wszystkie składniki pasty z tuńczyka dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Pieczywo opiec na patelni lub w tosterze, pierś z kurczaka zgrillować i schłodzić. Pieczywo posmarować pastą, następnie ułożyć na niej sałatę i pokrojonego cieniutko kurczaka i ułożyć warstwami w kształcie torciku.