Sandwicz z tuńczyka

Avatar photo
23 kwietnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

150 g tuńczyka w oliwie
10 g kiełków mix
10 g sałaty radiccho
10 g sałaty frisée
100 g pieczywa

200 g piersi z kurczaka
1 op. pikantnej przyprawy do kurczaka Prymat
4 łyżki oliwy z oliwek

Do smaku: chrzan wasabi, imbir Prymat, sól, pieprz czarny grubomielony Prymat, sok z cytryny

przyrządzanie:

Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka zamarynować w pikantnej przyprawie do kurczaka połączonej z oliwą z oliwek i odstawić na 1-2 godziny. Wszystkie składniki pasty z tuńczyka dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Pieczywo opiec na patelni lub w tosterze, pierś z kurczaka zgrillować i schłodzić. Pieczywo posmarować pastą, następnie ułożyć na niej sałatę i pokrojonego cieniutko kurczaka i ułożyć warstwami w kształcie torciku.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.