Sałatka ziemniaczano-musztardowa
Artykuł zewnętrzny


Składniki:
0,5 kg ziemniaków
pęczek rzodkiewki
pęczek pietruszki
1 biała cebula
1 łyżka musztardy gruboziarnistej
1 łyżka czerwonego octu winnego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pęczek rzodkiewki
pęczek pietruszki
1 biała cebula
1 łyżka musztardy gruboziarnistej
1 łyżka czerwonego octu winnego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach (10-15 min.). Po odsączeniu z wody, ziemniaki pokroić w plasterki. Rzodkiewki umyć, pokroić w cienkie plasterki. Pietruszkę umyć. osuszyć i drobno posiekać. Przygotować sos. Posiekać cebulę. Połączyć musztardę i ocet. Wymieszać, wlać olej, dodać posiekaną cebulę. Ziemniaki i rzodkiewki umieścić w salaterce, zalać sosem musztardowym, dobrze wymieszać. Posypać natką pietruszki.