Sałatka ziemniaczano-musztardowa

Avatar photo
13 kwietnia 2021,
dodał: Marta Dasińska
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
0,5 kg ziemniaków
pęczek rzodkiewki
pęczek pietruszki
1 biała cebula
1 łyżka musztardy gruboziarnistej
1 łyżka czerwonego octu winnego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach (10-15 min.). Po odsączeniu z wody, ziemniaki pokroić w plasterki. Rzodkiewki umyć, pokroić w cienkie plasterki. Pietruszkę umyć. osuszyć i drobno posiekać. Przygotować sos. Posiekać cebulę. Połączyć musztardę i ocet. Wymieszać, wlać olej, dodać posiekaną cebulę. Ziemniaki i rzodkiewki umieścić w salaterce, zalać sosem musztardowym, dobrze wymieszać. Posypać natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...