Sałatka ze śliwkami

9 października 2012, dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
20 dag pieczarek
8 śliwek węgierek
3 łyżki zielonego groszku
3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
15 dag majonezu
1 jabłko
2 łyżki rodzynek
10 łyżek wytrawnego wina
1 seler
sok z 1 cytryny
sól
pieprz
Przygotowanie:
Rodzynki umyć i zalać winem. Odstawić na godzinę. Seler wyszorować, gotować 20 min. w osolonej wodzie, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę i skropić częścią soku z cytryny. Pieczarki pokroić na plasterki i skropić sokiem cytrynowym. Jabłko pokroić w kostkę i również skropić sokiem z cytryny. Śliwki umyć, wyjąć pestki, jedną śliwkę odłożyć do przybrania, pozostałe pokroić w plastry. Wszystkie składniki połączyć z groszkiem, orzechami i rodzynkami wraz z winem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z majonezem. Udekorować plasterkami śliwki, połówkami orzechów i zielonym groszkiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...