Sałatka z tuńczykiem i ryżem pełnoziarnistym Kupiec
Artykuł zewnętrzny
Sałatka z tuńczykiem i ryżem pełnoziarnistym Kupiec
Składniki:
400g ryżu pełnoziarnistego
2 puszki tuńczyka
puszka kukurydzy
puszka groszku
ogórki konserwowe
papryka konserwowa
majonez
sól, pieprz
Ryż gotujemy a’dente.
Ja użyłam ryżu pełnoziarnistego Kupiec, który bardzo polecam. Nie klei się, jest smaczny, sypki. Idealny do sałatek.
W między czasie kroimy ogórki konserwowe oraz paprykę.
Kukurydzę, groszek i tuńczyka odcedzamy (ja użyłam rozdrobnionego w wodzie, równie dobry będzie w oleju).
Jak ryż wystygnie mieszamy składniki ze sobą, doprawiamy i delektujemy się pyszną sałatką… która najlepiej smakuje po ok. 2-3 godzinach, gdy smaki się 'przegryzą’.
http://kolorowoipachnacowkuchni.blogspot.com/2012/11/saatka-z-tunczykiem-i-ryzem.html