Sałatka z tuńczykiem i porem

24 maja 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Pyszna sałatka, łatwa i szybka w przygotowaniu.

Składniki:

  • Jajka (3-5 sztuk)
  • Puszka kukurydzy
  • Puszka groszku
  • Puszka fasoli (białej albo czerwonej – jak kto woli)
  • Por
  • Dwie puszki tuńczyka w sosie własnym
  • Słoik majonezu (ok. 400 ml)

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Z kukurydzy, groszku, fasoli i tuńczyka odsączyć wodę (fasolę najlepiej przepłukać) i wrzucić do miski razem z jajkami. Dodać majonezu i wszystko wymieszać. Przyprawić do smaku wedle uznania ( ja zawsze dodaję papryki ostrej, pieprzu i trochę soli). Dobrze smakuje również z dodatkiem przecieru ogórkowego, lub drobno pokrojonych ogórków małosolnych bądź kiszonych. Najlepiej podawać z pieczywem.

Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz