Sałatka z roszponką i fetą

30 lipca 2012,
dodał: Aleex
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

• 3 garście różnych sałat z roszponką (można kupić gotowy mix)
• 10 pomidorków koktajlowych
• 1 melon Galia
• 10 dag sera feta
• garść pestek słonecznika
• sok z połówki cytryny
• 2 łyżeczki miodu
• 3 łyżki oliwy
• sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Sałaty przełożyć do salaterki, wymieszać.

2. Pomidorki pokroić w ćwiartki lub w ósemki (zależy od wielkości pomidorów).

3. Z melona usunąć pestki, miąższ wydrążyć łyżeczką w kuleczki.

4. Pestki słonecznika lekko zrumienić na patelni. Moje były palone, więc tego nie robiłam.

5. Wszystkie składniki pomieszać.

6. W szklance dokładnie wymieszać sok z cytryny z miodem. Dodać sól, pieprz i oliwę. Połączyć składniki.

7. Sałatę polać sosem. Oprószyć serem feta pokrojonym w drobną kostkę.

Smacznego.

file1343685500



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...