Sałatka z kurkami

17 stycznia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2-3 szklanki marynowanych kurek (razem z marchewką i cebulką z marynaty)
  • 1/2 strąka papryki żółtej
  • 1/2 strąka papryki czerwonej
  • 1 cebula czerwona
  • 2-3 jajka
  • 1/2 szkl. kukurydzy konserwowej
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanych listków natki pietruszki
  • 4-5 łyżek majonezu
  • do smaku: sól, pieprz, odrobina cukru

Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę lub paski. Cebulę pokroić w piórka, sparzyć, osączyć. Do miski wrzucić osączone grzybki (garść odłożyć do dekoracji), razem z marchewką i cebulką jeśli były w słoiku, dodać paprykę, cebulę, kukurydzę, posiekaną zieleninę i jajka – wymieszać. Doprawić i dodać majonez, wymieszać dokładnie. Sałatkę dobrze jest schłodzić przynajmniej pół godziny przed podaniem. Jeśli mamy kurki bez marchewki i cebulki możemy dodać 2 pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Ja taką sałatkę podaję do karkówki z grilla albo wędlin.

file1263723684



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...