Sałatka z kaszki kuskus z pieczonymi warzywami
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 1 szklanka kaszki kuskus
- 1papryka czerwona
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 5 ząbków czosnku
- 1 seler
- sok z 1/2 limonki
- oliwa z oliwek
- natka pietruszki
- mięta
- bazylia
- sól, pieprz
· kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu,
· paprykę kroimy w dość dużą kostkę, cukinie i bakłażana w krążki i na pół, seler w małą kostkę,
· warzywa polewamy oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem, czosnek dodajemy nie obrany, pieczemy w rozgrzanym
piekarniku do 180 stopni
· po wyjęciu warzyw, czosnek obieramy z łupinek i kroimy każdy na 3 części,
· wszystkie warzywa dodajemy do przygotowanej kaszki kuskus,
· dodajemy oliwę, sok z limonki, posiekane zioła, sól i pieprz, mieszamy i jemy!
nadesłała: MARTA K.