Sałatka z kapusty białej i buraków czerwonych

21 lutego 2013,
dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Poszatkować drobno kapustę białą-1kg.
Do tego potrzeć na grubych oczkach tarki ugotowane czerwone buraki-1kg. oraz pokrojoną cebulę-20 dag. 

Zrobić zalewę z 1 szklanki wody, 0,5 szklanki curu, 0,5 szklanki octu 10%, 1 łyzki soli.
Zagotować ją i wlać do kapusty i buraków.
Dać do tego kilka ziaren ziela angielskiego i kilka sztuk liści laurowych.
Całość zostawić na 12 godzin do przegryzienia się składników. Następnie przekładać ją do słoików.
Zakręcać dobrze i gotować na wolnym ogniu pół godziny.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...