Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów w sosie orzechowym

14 lipca 2010, dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki (2 porcje):

– 200 g zielonej fasolki szparagowej
– 250 g pomidorków koktajlowych
– 40 g orzechów laskowych
– 2 łyżki oliwy
– 1 łyżka octu winnego
– 1 łyżeczka musztardy pełnoziarnistej (francuskiej)

Przyciętą fasolkę gotować w osolonej wodzie do miękkości. Pomidorki przepołowić, a większe pokroić na ćwiartki.
Orzechy włożyć na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Wyjąć, włożyć do foliowej torebki i pocierając zdejmować z orzechów skórkę. Posiekać na drobne kawałeczki. Podprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki na orzechowy sos dokładnie wymieszać. W szklanym naczyniu delikatnie wymieszać fasolkę i pomidory z sosem. Podawać jako przekąskę lub dodatek do grillowanej piersi z kurczaka i młodych ziemniaków z wody.

file1279128943



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz