Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów w sosie orzechowym

14 lipca 2010,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki (2 porcje):

– 200 g zielonej fasolki szparagowej
– 250 g pomidorków koktajlowych
– 40 g orzechów laskowych
– 2 łyżki oliwy
– 1 łyżka octu winnego
– 1 łyżeczka musztardy pełnoziarnistej (francuskiej)

Przyciętą fasolkę gotować w osolonej wodzie do miękkości. Pomidorki przepołowić, a większe pokroić na ćwiartki.
Orzechy włożyć na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Wyjąć, włożyć do foliowej torebki i pocierając zdejmować z orzechów skórkę. Posiekać na drobne kawałeczki. Podprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki na orzechowy sos dokładnie wymieszać. W szklanym naczyniu delikatnie wymieszać fasolkę i pomidory z sosem. Podawać jako przekąskę lub dodatek do grillowanej piersi z kurczaka i młodych ziemniaków z wody.

file1279128943



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...