URODA I ZDROWIE

Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów w sosie orzechowym

14 lipca 2010, dodał: Tomanek

Składniki (2 porcje):

– 200 g zielonej fasolki szparagowej
– 250 g pomidorków koktajlowych
– 40 g orzechów laskowych
– 2 łyżki oliwy
– 1 łyżka octu winnego
– 1 łyżeczka musztardy pełnoziarnistej (francuskiej)

Przyciętą fasolkę gotować w osolonej wodzie do miękkości. Pomidorki przepołowić, a większe pokroić na ćwiartki.
Orzechy włożyć na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Wyjąć, włożyć do foliowej torebki i pocierając zdejmować z orzechów skórkę. Posiekać na drobne kawałeczki. Podprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki na orzechowy sos dokładnie wymieszać. W szklanym naczyniu delikatnie wymieszać fasolkę i pomidory z sosem. Podawać jako przekąskę lub dodatek do grillowanej piersi z kurczaka i młodych ziemniaków z wody.

file1279128943


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kamienie migdałkowe
Hej wszystkim! Czy jest tu jeszcze ktoś borykajacy się z tymi okropnymi śmierdzącymi kamieniami migdałkowymi?...
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
Emalia to przecież chemia, a uszkodzona może wchodzić w reakcję z jedzeniem......
pizza
A ja piekę pizzę samodzielnie, spód robię z mieszanki mąki żytniej i otrąb,...
Walentynki- najładniejszy podarunek…
Ja lubię prezenty które nie są tak po prostu kupione w biegu... Najładniejszy...