Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem

17 marca 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
2 woreczki ryżu parboiled 
150 g pieczarek
1 duża cebula
1 puszka cieciorki konserwowej
1 puszka marchewki konserwowej 
1 puszka tuńczyka w sosie własnym 
2-3 łyżki majonezu
sól,pieprz kolorowy do smaku
1,5 łyżki suszonych pomidorów (małe płatki)
3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
olej 
jajka ugotowane na twardo 

Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu.Ostudzić.Pieczarki,cebulę
oczyścić,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka.Podsmażyć
na oleju.Ostudzić.Cieciorkę,marchewkę i tuńczyka odcedzić z zalewy.
Połączyć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i
pieprzem. Podawać z jajkiem.

file1363506695



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...