Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem

17 marca 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
2 woreczki ryżu parboiled 
150 g pieczarek
1 duża cebula
1 puszka cieciorki konserwowej
1 puszka marchewki konserwowej 
1 puszka tuńczyka w sosie własnym 
2-3 łyżki majonezu
sól,pieprz kolorowy do smaku
1,5 łyżki suszonych pomidorów (małe płatki)
3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
olej 
jajka ugotowane na twardo 

Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu.Ostudzić.Pieczarki,cebulę
oczyścić,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka.Podsmażyć
na oleju.Ostudzić.Cieciorkę,marchewkę i tuńczyka odcedzić z zalewy.
Połączyć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i
pieprzem. Podawać z jajkiem.

file1363506695



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.