Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem

17 marca 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
2 woreczki ryżu parboiled 
150 g pieczarek
1 duża cebula
1 puszka cieciorki konserwowej
1 puszka marchewki konserwowej 
1 puszka tuńczyka w sosie własnym 
2-3 łyżki majonezu
sól,pieprz kolorowy do smaku
1,5 łyżki suszonych pomidorów (małe płatki)
3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
olej 
jajka ugotowane na twardo 

Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu.Ostudzić.Pieczarki,cebulę
oczyścić,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka.Podsmażyć
na oleju.Ostudzić.Cieciorkę,marchewkę i tuńczyka odcedzić z zalewy.
Połączyć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i
pieprzem. Podawać z jajkiem.

file1363506695