Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem
Artykuł zewnętrzny
2 woreczki ryżu parboiled 150 g pieczarek 1 duża cebula 1 puszka cieciorki konserwowej 1 puszka marchewki konserwowej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu sól,pieprz kolorowy do smaku 1,5 łyżki suszonych pomidorów (małe płatki) 3 łyżki posiekanej natki pietruszki olej jajka ugotowane na twardo Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu.Ostudzić.Pieczarki,cebulę oczyścić,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka.Podsmażyć na oleju.Ostudzić.Cieciorkę,marchewkę i tuńczyka odcedzić z zalewy. Połączyć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z jajkiem.