Sałatka ryżowa Pyzy

19 lipca 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1,5 szkl. ugotowanego na sypko ryżu długoziarnistego,
10 dkg sera żółtego Gouda,
1/2 puszki 400g kukurydzy konserwowej,
10 dkg kiełbasy chudej i cienkiej,
3 łyżki majonezu,
2 ogórki małosolne albo kiszone,
1/2 cebuli
3-4 łyżki posiekanej zieleniny, koperku i szczypiorku,
do smaku: sól, pieprz mielony,

sposób przygotowania:

Kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni, przełożyć na ręcznik papierowy żeby osączyć z tłuszczu. Ryż przełożyć do miski. Dodać kiełbasę, pokrojoną w kosteczkę cebulę, zieleninę, pokrojone w kostkę ogórki, osączoną kukurydzę i pokrojony w kosteczkę ser. Dodać majonez, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 min. aby smaki się przegryzły.

file1279525042



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺