Ryż z pieczarkami w śmietanie

31 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 łyżki ryżu,
  • 20 dkg. niedużych pieczarek,
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • łyżeczka masła lub margaryny,
  • sól, pieprz,
  • łyżka gęstej śmietany.

Ryż wrzucić do osolonej wody, ugotować na sypko.Pieczarki oczyścić, opłukać, szczypiorek umyć, osuszyć, drobniutko posiekać. Na niewielkiej patelni rozgrzać masło lub margarynę, wrzucić pieczarki i szczypiorek, dusić ok. 5 min. Pod koniec duszenia przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmiewtanę i wymieszać. Ryż wyłożyć na talerz, obok ułożyć pieczarki, całość posypać szczypiorkiem.

file1270024840



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz