Ryż z kalafiorem i groszkiem

14 lipca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

0,5 szklanki ryżu naturalnego Kupiec
5 różyczek kalafiora
puszka groszku
łyżka masła
sól, pieprz, zioła prowansalskie
sos koperkowy
15 dag sera żółtego

Wykonanie:

Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła. Pod koniec wkładamy do ciepłego piekarnika.

Kalafior gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.

Groszek gotujemy przez 2-3 min.

Ser trzemy na wiórki, mieszamy z ciepłym ryżem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na ryżu układamy kalafior, który lekko oprószamy ziołami i pieprzem. Kalafior obsypujemy groszkiem. Całość zalewamy sosem koperkowym. Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stop, na 15 min.

Smacznego:)



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....