Ryż z kalafiorem i groszkiem

14 lipca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

0,5 szklanki ryżu naturalnego Kupiec
5 różyczek kalafiora
puszka groszku
łyżka masła
sól, pieprz, zioła prowansalskie
sos koperkowy
15 dag sera żółtego

Wykonanie:

Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła. Pod koniec wkładamy do ciepłego piekarnika.

Kalafior gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.

Groszek gotujemy przez 2-3 min.

Ser trzemy na wiórki, mieszamy z ciepłym ryżem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na ryżu układamy kalafior, który lekko oprószamy ziołami i pieprzem. Kalafior obsypujemy groszkiem. Całość zalewamy sosem koperkowym. Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stop, na 15 min.

Smacznego:)



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...