Ryż po chińsku z parówkami

7 lutego 2011, dodał: turtelek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 parówki,
  • woreczek ryżu
  • Papryka
  • cebula
  • kapusta pekińska
  • czosnek
  • 2 jajka

ponadto:

Olej i przyprawy do smaku: sól, pieprz, odrobina curry.

Wykonanie:

Przysmażamy parówki pokrojone w kostkę, dodajemy paprykę czosnek i przyprawy, w następnej kolejności w bijamy 2 jajka, pozostawić do całkowitego podsmażenia. Gdy chwilkę się podsmaży dodajemy ryż ugotowany, cebulę, i sos. Następnie wrzucamy Pokrojoną w duże kawałki kapustę pekińską (2 liście). Gotową potrawę podajemy na ciepło jako potrawa jedno garnkowa.

file1297098273



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz