Ryba po gruzińsku gotowana w ziołach

27 kwietnia 2012, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 80 dkg dowolnej białej ryby (filet)
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka posiekanego koperku, pietruszki, kolendry, estragonu, bazylii,
  • gałązka selera naciowego i mięty
  • szczypta szafranu
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna

Filet rybny dokładnie myję, dzielę na porcje, wkładam do rondla, oprószam solą i pieprzem. Wlewam do rondla tyle wody, aby przykryła kawałki ryby. Dodaję do niej obraną i drobno posiekaną cebulę, dwa ząbki czosnku roztarte z solą, posiekaną zieleninę, szafran oraz do smaku cukier. Przykrywam rondel pokrywką i gotuję całość na niewielkim ogniu aż ryba będzie ugotowana (ok. 10-15 minut). Przed podaniem doprawiam danie rybne sokiem z cytryny i ewentualnie solą, posypuję całość posiekanym świeżym koperkiem. Podaję z plasterkiem cytryny i gałązką koperku.

file1335435253



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...