Ryba na parze w 30 minut

9 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Danie w sam raz dla dbających o linię. Bardzo zdrowe i dietetyczne.

Składniki:

2 filety rybne

130 g ryżu paraboiled

sól

biały pieprz

cytryna

przyprawa do ryb

Wykonanie:

Rozmrożone filety oprószam z obu stron solą, pieprzem oraz przyprawą do rybb, skrapiam sokiem z cytryny. Wstawiam do lodówki. W tym czasie do garnka do gotowania na parze wsypuję ryż i zalewam go wrzątkiem. Nakładam sito i układam rybę na nim z lodówki. Przykrywam pokrywką. Gotuję 20 min. Po upłynięciu połowy czasu odwracam rybę. Podaję, ze świeżą zieloną sałatą.

Smacznego:)

file1307622854



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz