Filety rybne z groszkiem w 30 minut

9 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Kolejna potrawa stworzona dla osób, które dbają o figurę: zaręczam, że świetnie smakuje!


Składniki:

  • 600 g filetów z dorsza
  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • tymianek
  • olej, sól, pieprz, 1 pęczek natki pietruszki

Wykonanie:

Zielony gorszek osączam z zalewy. Pomidory sparzam wrzątkiem, zdjejmuję z nich skórkę i kroję w kostkę. Cebulę obieram i drobno siekam. Na patelni rozgrzewam olej dodaję na nią, cebulę, groszek i pomidory. Warzywa zalewam bulionem warzywnym i oprószam tymiankiem. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotuję 5 min. cały czas mieszając. Ryby oprószam solą i pieprzem. Łączę ich z sosem warzywnym. Przykrywam pokrywką i gotuję przez 5- 10 min. Filety delikatnie odwracam i posypuję tymiankiem oraz solą. Gotuję jeszcze przez 5 min. Rybę przekładam na ozdobny talerz i gotowe:)

Smacznego:)

file1307623612



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz