Rozgrzewający kurczak po chińsku

21 stycznia 2016, dodał: Loreta

Marynata:

– kilka łyżek ciemnego sosu sojowego

– łyżka soku z limonki

– łyżka syropu klonowego lub miodu

– łyżka oleju z pestek dyni

– duży pojedyńczy filet z kurczaka

Warzywa:

– 400 g mieszanki warzyw po chińsku

– łyżka posiekanego czosnku

– łyżka posiekanego imbiru

– garrść posiekanej zielonej cebulki

– 160 ml bulionu

– sos sojowy

– 6 łyżek oleju (u mnie z orzeszków arachidowych)

– makaron (u mnie chow mein)

– prażone orzech arachidowe (ja o nich zapomniałam:P)

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki marynaty mieszamy, zanurzamy w niej kawałki oczyszczonego kurczaka. Najlepiej zrobić to noc wcześniej. Na dużej patelni rozgrzewmy 3 łyżki oleju i obsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gdy się zrumieni przekładamy go na talerz, a na patelnię dolewamy resztę oleju i podsmażamy warzywa, czosnke, imbir oraz połowę cebulki. Dolewamy do nich pozostałą marynatę po kurczaku, bulion i doprawiamy sosem sojowym. Gdy warzywa zmiękną dorzucamy do nich kurczaka i jeszcze chwilkę razem dusimy. Podajemy z ugotowanym makaronem i posypujemy zieloną cebulką i orzeszkami. Smacznego!

file1359405719



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Oryginalna elegancja - różowe złoto i kwiatowe motywy na tarczy!
Cena:
390 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Ile już udało Wam się schudnąć?…
ja juz 4 kg :) ale zaczelam chudnac dopiero jak pani dietetyk sporzadzila...
Jak odchudzac się rozsądnie ?
na pewno skutecznie bedzie odchudzac sie z pomoca dietetyka, ja chodze do pani Elzbiety...
Poszukiwany dobry fryzjer - Mazowsz…
a Figaro w Warszawie? maja 3 dobre salony, sama korzystam z ich uslug...
Dekoloryzacja
ja robilam dekoloryzacje, w Figaro w Warszawie, pani Paulina mnie obslugiwala, super fryzjerka,...