Rozgrzewający kociołek cygański

1 marca 2017, dodał: oliwka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kociołek-cygański

  • 800 g pokrojonego w grubą kostkę karczka wieprzowego
  • 100 g pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
  • 2 pokrojone w kostkę cebule
  • 200 g pokrojonych w ćwiartki pieczarek
  • 2 ząbki pokrojonego w plastry czosnku
  • 100 g czerwonej papryki
  • 100 g ciętej, zielonej fasoli szparagowej
  • 50 g przecieru pomidorowego
  • 50 g ostrego ketchupu
  • 100 ml pikantnego soku pomidorowego
  • 100 ml bulionu
  • 50 ml oleju do smażenia
  • 100 ml czerwonego wina
  • Ostra papryka, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, majeranek, kminek, sól

Pokrojoną karkówkę posypać solą i pieprzem, oprószyć papryką. W rondlu rozgrzać oliwę, obsmażyć boczek, włożyć pokrojoną karkówkę i obsmażyć na złoty kolor. Następnie dodać czosnek, cebulę, pieczarki i paprykę. Smażyć 10 minut, zalać bulionem i czerwonym winem. Dodać przyprawy, fasolę szparagową, przecier pomidorowy, ostry ketchup, pikantny sok pomidorowy i dusić do miękkości. Żeby mięso miało bardziej wyrazisty smak należy zamarynować je w przyprawach i ziołach na kilka godzin przed przygotowaniem.

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...