Rosół z perliczki

3 lipca 2012, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– sprawiona perliczka – 1 szt.
– woda – 3 l
– marchew – 300 g
– pietruszka – 200 g
– seler – 150 g
– por – 1 nieduża sztuka
– cebula – 1 szt.
– koperek – 1 mały pęczek
– sól, jasny sos sojowy do smaku
– Makaron Międzybrodzki Krajanka – 1 opakowanie
– natka pietruszki – 3-4 gałązki

Przygotowanie:

Obraną z łuski cebulę opalić nad ogniem – poprawi to zapach oraz barwę zupy.
Sprawioną perliczkę i obrane warzywa gotować na bardzo wolnym ogniu w osolonej wodzie przez ok. pół godziny. 15 minut przed końcem gotowania dla lepszego aromatu dodać związany bawełnianym sznurkiem koperek.
Przygotowany rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym oraz solą.
Podawać z ugotowanym wg przepisu makaronem Krajanka. Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki.

file1341299076



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺