Rosół z perliczki

3 lipca 2012, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– sprawiona perliczka – 1 szt.
– woda – 3 l
– marchew – 300 g
– pietruszka – 200 g
– seler – 150 g
– por – 1 nieduża sztuka
– cebula – 1 szt.
– koperek – 1 mały pęczek
– sól, jasny sos sojowy do smaku
– Makaron Międzybrodzki Krajanka – 1 opakowanie
– natka pietruszki – 3-4 gałązki

Przygotowanie:

Obraną z łuski cebulę opalić nad ogniem – poprawi to zapach oraz barwę zupy.
Sprawioną perliczkę i obrane warzywa gotować na bardzo wolnym ogniu w osolonej wodzie przez ok. pół godziny. 15 minut przed końcem gotowania dla lepszego aromatu dodać związany bawełnianym sznurkiem koperek.
Przygotowany rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym oraz solą.
Podawać z ugotowanym wg przepisu makaronem Krajanka. Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki.

file1341299076



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.