Roladki z łososia i awokado

18 października 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

400 gram wędzonego łososia
200 gram norweskich krewetek
2 awokado
garść liści rukoli
100 gram majonezu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz cytrynowy
tabasco

Awokado obrane, pokroić na centymetrowe kawałki, skropić sokiem z cytryny. Krewetki ugotować, zahartować zimną wodą i pokroić na kawałki, dodać awokado i połączyć z majonezem. Posolić, przyprawić tabasco i pieprzem. Przygotować 6 kawałków folii żywnościowej lub aluminiowej, na każdym ułożyć prostokąt z dwóch plastrów łososia. Na płaty ryby nakładać obficie krewetkową masę i zwinąć roladę. Schładzać w lodówce minimum 30 minut. Liście rukoli zblanszować, udekorować nim roladki. Przed podaniem posypać kawałeczkami awokado z cytryną.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...