Roladki z łososia i awokado

18 października 2010, dodał: Alfa i Omega

składniki:

400 gram wędzonego łososia
200 gram norweskich krewetek
2 awokado
garść liści rukoli
100 gram majonezu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz cytrynowy
tabasco

Awokado obrane, pokroić na centymetrowe kawałki, skropić sokiem z cytryny. Krewetki ugotować, zahartować zimną wodą i pokroić na kawałki, dodać awokado i połączyć z majonezem. Posolić, przyprawić tabasco i pieprzem. Przygotować 6 kawałków folii żywnościowej lub aluminiowej, na każdym ułożyć prostokąt z dwóch plastrów łososia. Na płaty ryby nakładać obficie krewetkową masę i zwinąć roladę. Schładzać w lodówce minimum 30 minut. Liście rukoli zblanszować, udekorować nim roladki. Przed podaniem posypać kawałeczkami awokado z cytryną.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
STOP