Roladki z łososia i awokado

18 października 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

400 gram wędzonego łososia
200 gram norweskich krewetek
2 awokado
garść liści rukoli
100 gram majonezu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz cytrynowy
tabasco

Awokado obrane, pokroić na centymetrowe kawałki, skropić sokiem z cytryny. Krewetki ugotować, zahartować zimną wodą i pokroić na kawałki, dodać awokado i połączyć z majonezem. Posolić, przyprawić tabasco i pieprzem. Przygotować 6 kawałków folii żywnościowej lub aluminiowej, na każdym ułożyć prostokąt z dwóch plastrów łososia. Na płaty ryby nakładać obficie krewetkową masę i zwinąć roladę. Schładzać w lodówce minimum 30 minut. Liście rukoli zblanszować, udekorować nim roladki. Przed podaniem posypać kawałeczkami awokado z cytryną.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.