Roladki z łososia i awokado
Artykuł zewnętrzny
400 gram wędzonego łososia
200 gram norweskich krewetek
2 awokado
garść liści rukoli
100 gram majonezu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz cytrynowy
tabasco
Awokado obrane, pokroić na centymetrowe kawałki, skropić sokiem z cytryny. Krewetki ugotować, zahartować zimną wodą i pokroić na kawałki, dodać awokado i połączyć z majonezem. Posolić, przyprawić tabasco i pieprzem. Przygotować 6 kawałków folii żywnościowej lub aluminiowej, na każdym ułożyć prostokąt z dwóch plastrów łososia. Na płaty ryby nakładać obficie krewetkową masę i zwinąć roladę. Schładzać w lodówce minimum 30 minut. Liście rukoli zblanszować, udekorować nim roladki. Przed podaniem posypać kawałeczkami awokado z cytryną.