Roladki z kurczaka na grilla
Artykuł zewnętrzny
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standardowy;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
składniki:
Pierś z kurczaka
Pieczarki 4 szt
Cebula 1 szt
Mięso drobiowe gotowane (1 udko lub inne)
Przyprawy do grilla lub inne
olej
Pierś z kurczaka pokroić i rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawami z obu stron. Pieczarki i cebulę zetrzeć na tarce, podsmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Mięso drobiowe zemleć, wymieszać z pieczarkami. Tym farszem Posmarować plastry mięsa i zwinąć. Spiąć wykałaczkami lub związać nitką. Grillować na wolnym ogniu z wszystkich stron.